Skrivet av: pkollberg | 01 januari 2010

Resan

Så har vi kommit fram till Bostwana! Sitter på nyårsdagens eftermiddag i luftkonditioneringens sus och skriver. Vi håller oss inne, det är ca 35 grader varmt ute nu. För- och eftermiddagarna har vi tillbringat vid poolen, men mitt på dagen är solen för stark för våra bleka nordiska barn, trots solskyddsfaktor trettio fick barnen en rejäl bränna i förmiddags.

Vi anlände hit i förrgår kväll och vi har använt tiden hittills till att vila upp oss och komma i ordning. Allt var väl förberett för oss här, ett fint radhus stod och väntade och man hade tom handlat lite frukost åt oss.  Vi har gjort ett par korta turer ut på stan för att handla, man möts av vänliga människor överallt, stämningen är mycket avslappnad och man skojar gärna med barnen. Folks fattigdom lyser igenom, men ingen verkar svälta.

Sjukhusområdet är fullt av folk från hela världen, mestadels övriga Afrika.  Lite av nybyggarstämning märker man, en tjej (amerikanska)vi pratade med vi poolen igår kom just förbi med en kladdkaka. Omtanke som värmer!

Resan förlöpte väl utan förseningar eller mankemang, även om den som väntat var jobbig.

Vi tog farväl av dem därhemma vid tiotiden på tisdagen och blev skjutsade av svärfar till Kastrup där vi checkade in våra tolv kollin, totalt ca 250 kg bagage. Kl 16 gick flyget till London dit vi anlände två timmar senare och kl 20 började vi trettontimmarsflygningen till Johannesburg. Efter en frukost som bara yngste sonen uppskattade (stuvad korv) landade vi och tillbringade sedan dagen på flygplatsen. Efter en kort tur på en timme landade vi i Gaborone vid 17-tiden.

Jag introducerades kort på jobbet igår, men nu blir det ju ytterligare några dagars ledigt innan jobbet drar igång på allvar.

Rejäla vattenmeloner finns det i vattenmelonens hemland - Botswana

Väntan på Johannesburgs flygplats


Svar

  1. Hej Petter och Anna med barn.
    Jag hörde från mina föräldrar att ni skulle resa. Jag lyckönskar er. Roligt att kunna läsa bloggen.

    Gott nytt år önskar Martin N

  2. Hej Petter!
    Linnea, Ulrika och jag sitter och läser din blogg. Det ska bli kul och intressant att följa era äventyr. Ha det så bra!
    Patrick & Co

  3. Hej Petter med familj,
    Gott att höra att ni är framme. Allt gott önskar jag er. Ska bli roligt att följa er på detta sätt. Gösta

  4. Hej Petter & Anna m fam

    Härligt att ni har denna sida, vi kommer att följa er färd. Vattenmelonen ser lockande ut när det här gått från -15 o sol igår (stod på pass för vildsvin under de ljusa timmarna) till ca 0 grader o snöfall på 12 timmar.

    Önskar er alla en riktigt god fortsättning på det nya året, inte minst lilla Nelly som påbörjar sin resa i dubbel bemärkelse
    /Niclas

  5. Härligt att se att ni kommit fram! Vi har bett för er!

    Nu har även våra förberedelser kommit igång med packning och flyttlådor… Snart börjar vårt äventyr i Örkelljunga, spännande det också=)

    Ta hand om er i värmen.
    Hälsa familjen
    Hanna E

  6. Underbart att läsa! 35 grader varm!! Vi har massor av snö och en son som brutit nyckelbenet för andra gången…..och som precis fått en snowboard…;) Frustration! Som jag sa….finns det plats för en urosyrra, så kommer vi! Ha det underbart !

  7. Oj. Så fint det høres ut. Dere er tøffe og vi kjenner at det kribler litt i reisegenet, vi må innrømme det. Her viste gradestokken 26,5 kalde i dag tidlig. En liten kontrast til Gaborone. Håper alt er vel fortsatt. Spesielle hilsener til de herlige barna deres. Spennende dager for dem.

    Hilsen Helene m fam

  8. Hej Petter & Anna med familj.
    Här kommer en hälsning med 60 graders skillnad i temperatur. Isarna här är 15 cm i havet så vi kan åka skridskor ut till öarna utanför Ö-vik och dagarna är så korta att vi inte behöver någon solskyddsfaktor. Trevligt att få följa ert Afrikaäventyr på bloggen. Har ni någon gäststuga på tomten?
    Allt gott till er alla!
    från Karljohans kusin Lennart med fru Elisabeth Lidberg

  9. God fortsättning – både på det nya decenniet och på er nya tillvaro i Botswana. Hälsningar till er alla + en extra kram till Hilda. Lärarna har börjat skolan i dag torsdag, men eleverna börjar först på måndag. Då kommer vi att sakna Hilda väldigt mycket.
    Kram
    Lena

  10. Hej Anna o Petter!
    Vilket bra sätt att kunna hålla kontakt med er! Skönt att höra att ni är på plats. Tala om omställning! God fortsättning förresten. Här i Halmstad drar vi ut på helgledigheten så länge det går. Njuter fortfarande av ledigheten och har varit hos syrran i Huskvarna och åkt lägdskidor under några dagar. Smällkallt men härligt. Man känner sig alltid som Bambi som är ute på hal is i början, men det tar sig… I morgon är det tillbaka till vardagen igen. Ska bli kul att träffa alla på COP igen.
    Ha det nu riktigt bra och framförallt, var rädda om er!

    Hälsningar från Christina från ett vintervitt Halmstad

  11. Hej Petter med fam.Skönt att resan ner gick bra.
    Ni gjorde rätt att lämna den nära arktiska vinter i Norden för att vara i värmen. Måste vara en omtumlande omställning på många sätt. Hoppas nu att allt ska gå bra. Vi tänker o ber för Er.

    Eva o Lennart

  12. Roligt att höra från er! Johannes och Axel tyckte det var kul att Frode ringde häromdagen.
    Lycka till med allt nytt, vi hörs ! Kramar fam Svensson

  13. Hej Peter och Anna med barn,
    Roligt att resan gick bra och ni är framme.Jätte bra idee att skaffa bloggen..på den här sättet minskas ngt avståndet från Norden..
    Bilen verkar bli dyrare än 42000..trots den vely cheap bilmekaniker .Ha alltid cykeln i beredskap..!!
    God fortsättning och vänliga hälsningar
    Konstantinos


Lämna en kommentar

Kategorier