Skrivet av: pkollberg | 05 april 2010

Påskhelg

Glad påsk alla vänner därhemma! Påskhelgen 2010 snart till ända och vardagen börjar i morgon igen. Helgen har varit god med lite svenska påsktraditioner tillsammans med delar av svenskkolonin, utflykter, kyrkobesök och stilla hemmaliv. Vädret har bjudit på en del regn och inte så hysteriskt höga temperaturer. Den botswanska hösten är här!

I morgon bitti startar sista rycket av skolans första termin, bara två veckor kvar. Barnen trivs väl i skolan, stämningen är i regel i god i bilen på morgonen, trots den tidiga timman (vi kör hemifrån vid sextiden för att vara på skolan vid 6.45-tiden) och trots köerna vid vägbygget. Engelskan börjar flyta.

Björkris är svårt att få tag på i detta land och i brist på annat fick den nysatta hibiskusbusken släppa till lite grenar. Blommorna fick norpas av men löven fick sitta.

Storasyster med det färdiga resultatet.

I påsktid brukar lusten att påta i trädgården infinna sig. Så även här. Rejäl gödsling är grunden till varje god skörd, och vad kan väl vara bättre än elefantgödsel. Lite smultronplantor, broccoli, tomater och persilja ska väl kunna växa även under vintern här.


Lämna en kommentar

Kategorier